Makarony
Przystawki
Makaron z pieca
Zupy
Dania Główne
Gnocchi
Pizza Rosso
Pizza Bianca
-
pizza al Tartufo bianco
Śmietana , mozarella , pasta truflowa z pieczarkami , pieczarki , oliwa truflowa , natka pietruszki. opakowanie
Dodatki
-
oliwki
-
pieczarki
-
rukola
-
pomidorki koktajlowe
-
jalapeno
-
grillowane warzywa
-
grana padano
-
mozzarella
-
gorgonzola
-
ricotta
-
prosciutto crudo
-
prosciutto cotto
-
salami Napoli
-
N'duja
-
mieszanka owoców morza
-
tuńczyk
-
sos pomidorowy łagodny
-
krewetki
-
sos pomidorowy ostry
-
sos czosnkowy
Sałaty
Napoje
Wina czerwone
-
1.Gurgo Frappato Syrah
To włoskie, czerwone wino wytrawne jest kupażem szczepów Frapatto i Syrah. Wyróżnia je rubinowa barwa oraz bukiet w którym dominują nuty czerwonych owoców. Aromat tego trunku obfituje ponadto w pikantne i waniliowe akcenty. Smak jest intensywny i aksamitny. Sycylia.
Pasuje do : pikantnych zup, dań z makaronami, potraw z ryżem, czerwonego mięsa, warzyw. -
2. Maso Antico Negroamaro Biologico
Wino ma intensywnie czerwony kolor z fioletowymi nutami. Negroamaro ma bukiet z typowymi dla szczepu nutami jeżyny i śliwki. Na podniebieniu okrągłe, dobrze wyważone, miękkie taniny gwarantują bogate i trwałe wykończenie. Idealny do różnych dań na bazie czerwonych mięs, także jagnięciny i baraniny. Doskonale komponuje się z serami, szczególnie dojrzałymi i pikantnymi. Apulia. -
3. Rodelia Appassimento rosso
To Appasimento jest wykonane ze starannie wyselekcjonowanych winogron Negroamaro, Montepulciano, Primitivo.
Kolor czerwono-rubinowy zmierzający w kierunku bursztynowego podczas procesu postarzania.
Bukiet dominują owoce leśne z domieszką przypraw korzennych i wanilii. Doskonała równowaga miedzy taninami i kwasowością. Finisz miękki i trwały.
W smaku prezentuje się pełne i treściwe. -
4. Chiantari Nero d`Avola
Sycylijskie wino, o intensywnej ciemnoczerwonej barwie, z odcieniem fioletu. Bukiet rozwija się aromatami konfitury śliwkowej i jeżyn, z nutami korzennymi tle. W ustach pełne, bogate w taniny, jednak na swój sposób dyskretne. Bardzo uniwersalne, wzbogaca smak wielu potraw, świetnie łącząc się m.in. z wędlinami, pasztetem, lub pieczoną wieprzowiną. -
5. 7 Muri Primitivo di Manduria
Winogrona szczepu Primitivo użyte do produkcji tego wina zbierane są ręcznie pod koniec sierpnia, kiedy osiągną maksimum dojrzałości i koncentracji soku. Wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, dzięki czemu uzyskano wino o intensywnie rubinowym kolorze z aromatami suszonych czerwonych i ciemnych owoców oraz przypraw. W ustach dobrze zrównoważone, tęgie, owocowe, zwieńczone miękkimi taninami. -
6. Chianti Riserva
To chianti zostało stworzone z 3 szczepów winogron - 90% Sangiovese, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot - dojrzewało przez 2 lata w dębowych beczkach. Wyczuwamy w nim aromaty ciemnych owoców z nutami pikantnych ziół. W ustach solidne, giętkie i przyjemne. Uniwersalne wino, które będzie doskonale pasować do szerokiej gamy potraw - grillowanych mięs, pizzy oraz serów. Toskania. -
7. Casali del Barone Barbaresco
Intensywny czerwony granat, elegancki bukiet z nutami fiołków i czerwonych owoców. W ustach aksamitne, bogate w owoce z przyjemną świeżością i smakiem. Wino ma długie i trwałe zakończenie. Idealne do pieczonego, gotowanego lub duszonego czerwonego mięsa.
Piemont, szczep Nebbiolo. -
8. Casali del Barone Barol
Jasna rubinowoczerwona barwa z refleksami w kolorze owocu granatu. Bukiet typowy dla odmiany Nebbiolo, złożony z aromatów tytoniu i ciemnej czekolady. W smaku wino mocno wytrawne, wyraźne oraz jedwabiste. Zdekantować przynajmniej godzinę przed podaniem. Idealny do czerwonego mięsa i dziczyzny z truflami.
Piemont, szczep Nebbiolo.
Wina białe
-
2. Riesling Reguta
Włoskie, białe wino wytrawne wytworzone z najlepszej jakości winogron szczepu Riesling. W kieliszku zachwyca nas piękna słomkowo-żółta barwa. W nosie dominują nuty owocowo-kwiatowe. W ustach wyczuwalne są zdecydowane akcenty brzoskwini, moreli i jabłka.
Pasuje do : ryb, przystawek, jako aperitif. Region Friuli. -
3. Barocco Chardonnay
Ręcznie zbierane winogrona odmiany Chardonnay, z winnic na półwyspie Salento, dają klasyczne, wytrawne wino o typowym nosie złocistego miodu i jabłek oraz harmonijnym, dobrze równoważonym i pełnym podniebieniu.
Doskonałe jako aperitif oraz do makaronów z owocami morza lub drobiem, dań rybnych i risotto. Apulia. -
6. Riesling Renano Trentino Endrizzi
Włoskie, białe wino wytrawne wytworzone z najlepszej jakości winogron szczepu Riesling. To trunek o słomkowo-żółtej barwie z zielonkawymi odcieniami. W bukiecie dominują nuty owoców cytrusowych, które idealnie przenikają się z akcentami kwiatowymi i z pikantno-mineralnymi niuansami. Smak jest świeży, z wyczuwalną, delikatną wytrawnością. Pasuje do : małż, przegrzebków, ostryg, ryb słodkowodnych. Region Górna-Adyga. -
7. Gewurztraminer Trentino Endrizzi
Włoskie, białe wino wytrawne wytworzone z winogron szczepu Gewürztraminer. To trunek o jasno-słomkowym kolorze. W nieco pikantnym bukiecie wyczuwalne są nuty róż i żółtych brzoskwiń. Smak jest harmonijny i zrównoważony. Finisz jest długi i przyjemny, zdominowany przez mineralne akcenty.Pasuje do : małż, pikantnych potraw azjatyckich, jako aperitif. Region Górna-Adyga. -
8. Lugana Le Fornaci
Jasnozłota Lugana Le Fornaci z czystymi i pikantnymi aromatami tropikalnych owoców, z podkreślonymi nutami liczi, moreli i cytrusów. Na podniebieniu cała gama owoców z niuansami gruszki, liczi i mango, przesycone delikatną mineralnością. Eleganckie wino, idealne w połączeniu z owocami morza, zimnymi białymi mięsami, lekkimi przekąskami i zupami. Region Veneto, szczep Turbiana.
Wina różowe i musujące
-
2. Lambrusco Menestrello rosso
Mianem Lambrusco określa się czerwone wina musujące pochodzące tradycyjnie z włoskiego regionu Emilia-Romania, wyprodukowane z właściwego sobie szczepu – Lambrusco.
Menestrello Lambrusco charakteryzuje się intensywnym owocowym aromatem, przyjemnym smakiem z dominującymi nutami dojrzałych czerwonych owoców zwieńczone miękkimi taninami i eleganckim, długo pozostającym na podniebieniu wykończeniem. -
3. Lambrusco Amabile Bolle
Włoskie, różowe, musujące wino półsłodkie wytworzone w regionie Emilia-Romagna z winogron szczepu Lambrusco. To trunek o pudrowo-różowym kolorze. W nosie wyróżniają się nuty dzikich jagód i wiśni, idealnie komponujące się z delikatnymi akcentami cytrusowymi. W bukiecie wyczuwalne są także nuty fiołka i glicynii. Smak jest świeży, dobrze zrównoważony z lekkimi taninami.Pasuje do : pierwszych dań, deserów. -
4. Malvasia dolce Bolle
Włoskie, białe, musujące wino słodkie wytworzone w 100 % z winogron szczepu Malvasia. To trunek o słomkowo-żółtej barwie ze złotymi odcieniami. W nosie wyróżniają się akcenty suszonych owoców, białych kwiatów oraz miodu. Smak zdominowany jest przez nuty dojrzałych owoców i łagodne aromaty kwiatowe.Pasuje do : skorupiaków, ryb, dojrzałych serów, ciast, deserów. -
5. Prosecco Rose Casa Gheller
Włoskie, różowe, wytrawne wino musujące wytworzone ze starannie wyselekcjonowanych winogron szczepów Glera i Merlot. To trunek o jasnoróżowej barwie. Bukiet zdominowany jest przez akcenty owocowe (głównie malinowe) i kwiatowe. Smak jest świeży, harmonijny i zrównoważony. Pasuje do : risotto, białego mięsa, ryb, jako aperitif. -
6. Rivani Pinot Extra dry Rosato
Wino stworzone z dwóch szczepów Pinot Bianco i Pinot Nero – uprawianych w regionie Trivento. Delikatna różana barwa. Intensywny bukiet z delikatnymi nutami leśnych owoców. Bogaty i dobrze wyważony smak, z przyjemnym i trwałym wykończeniem. Polecamy do lekkich dań z ryb i drobiu i jako doskonały aperitif. -
9. Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene
Doskonałe, zrównoważone wino musujące, o jasnożółtym kolorze i bardzo drobnym perlage, wyróżnia się bogatym bukietem kwiatowym i aromatem dojrzałych owoców.
W smaku rześkie, świeże, harmonijne. Polecane do sałatek, owoców morza, ryb i deserów, doskonałe na aperitif. -
10. Bardolino Chiaretto
Włoskie, różowe wino wytrawne, wytwarzane z winogron odmiany Corvina, Rondinella oraz Molinara. Charakteryzuje się delikatną różową barwą i wspaniałym aromatem porzeczek, malin i owoców róży. W ustach ma kwiatowy smak z akcentami moreli, brzoskwini i czarnego pieprzu. Wyczuwalne są nuty korzenne, owocowe oraz balsamiczne. Wino to jest delikatne z długim finiszem. Pasuje do : kuchni wegetariańskiej, potraw z grilla, ryb, pizzy, włoskich przystawek, wędlin, makaronów, kuchni azjatyckiej, kuchni francuskiej, białego mięsa. -
11. Ciro Rosato
Włoskie, różowe wino wytrawne wytworzone z winogron szczepu Gaglioppo zbieranych ręcznie na początku października. To trunek o łososiowej barwie z widocznymi wiśniowymi odcieniami. W bukiecie wyczuwalne są subtelne niuanse kwiatowo-przyprawowe. Smak jest harmonijny i miękki. Ciro Rosato DOC to idealna pozycja na lato. Pasuje do : białego mięsa, ryb, delikatnych i kremowych serów. -
13. Le Fornaci Rosato
Jasnoróżowy odcień, z refleksami przypominające płatki róż. Wino ma bardzo bogaty bukiet z aromatami różowego grejpfruta, kwiatu brzoskwini, nuty mineralnych i skórki mandarynki.
Leżakowane w stali nierdzewnej zapewnia świeży, owocowy, subtelny smak. Jego żywa kwasowość przypomina nuty skórki cytrusowej, finisz jest trwały i harmonijny.