Przystawki
Makarony
Obowiązuje "słodka niespodzianka" gratis !!
Makaron z pieca
Obowiązuje "słodka niespodzianka" gratis !!
Gnocchi
Obowiązuje "słodka niespodzianka" gratis !!
Zupy
Dania Główne
Obowiązuje "słodka niespodzianka" gratis !!
Pizza Rosso
30cm
Obowiązuje "słodka niespodzianka" gratis !!
Obowiązuje "słodka niespodzianka" gratis !!
-
Pizza con burrata
Sos pomidorowy , burrata , pesto bazyliowe, świeże pomidory. opakowanie
Pizza Bianca
Obowiązuje "słodka niespodzianka" gratis !!
Sałaty
Obowiązuje "słodka niespodzianka" gratis !!
Dodatki
-
oliwki
-
pieczarki
-
rukola
-
pomidorki koktajlowe
-
jalapeno
-
grillowane warzywa
-
grana padano
-
mozzarella
-
gorgonzola
-
ricotta
-
prosciutto crudo
-
prosciutto cotto
-
salami Napoli
-
N'duja
-
mieszanka owoców morza
-
tuńczyk
-
krewetki
-
sos pomidorowy łagodny
-
sos pomidorowy ostry
-
sos czosnkowy
Napoje
Wina czerwone
-
1.Gurgo Frappato Syrah
To włoskie, czerwone wino wytrawne jest kupażem szczepów Frapatto i Syrah. Wyróżnia je rubinowa barwa oraz bukiet w którym dominują nuty czerwonych owoców. Aromat tego trunku obfituje ponadto w pikantne i waniliowe akcenty. Smak jest intensywny i aksamitny. Sycylia.
Pasuje do : pikantnych zup, dań z makaronami, potraw z ryżem, czerwonego mięsa, warzyw. -
2. Maso Antico Negroamaro Biologico
Wino ma intensywnie czerwony kolor z fioletowymi nutami. Negroamaro ma bukiet z typowymi dla szczepu nutami jeżyny i śliwki. Na podniebieniu okrągłe, dobrze wyważone, miękkie taniny gwarantują bogate i trwałe wykończenie. Idealny do różnych dań na bazie czerwonych mięs, także jagnięciny i baraniny. Doskonale komponuje się z serami, szczególnie dojrzałymi i pikantnymi. Apulia. -
3. Rodelia Appassimento rosso
To Appasimento jest wykonane ze starannie wyselekcjonowanych winogron Negroamaro, Montepulciano, Primitivo.
Kolor czerwono-rubinowy zmierzający w kierunku bursztynowego podczas procesu postarzania.
Bukiet dominują owoce leśne z domieszką przypraw korzennych i wanilii. Doskonała równowaga miedzy taninami i kwasowością. Finisz miękki i trwały.
W smaku prezentuje się pełne i treściwe. -
4. Chiantari Nero d`Avola
Sycylijskie wino, o intensywnej ciemnoczerwonej barwie, z odcieniem fioletu. Bukiet rozwija się aromatami konfitury śliwkowej i jeżyn, z nutami korzennymi tle. W ustach pełne, bogate w taniny, jednak na swój sposób dyskretne. Bardzo uniwersalne, wzbogaca smak wielu potraw, świetnie łącząc się m.in. z wędlinami, pasztetem, lub pieczoną wieprzowiną. -
5. 7 Muri Primitivo di Manduria
Winogrona szczepu Primitivo użyte do produkcji tego wina zbierane są ręcznie pod koniec sierpnia, kiedy osiągną maksimum dojrzałości i koncentracji soku. Wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, dzięki czemu uzyskano wino o intensywnie rubinowym kolorze z aromatami suszonych czerwonych i ciemnych owoców oraz przypraw. W ustach dobrze zrównoważone, tęgie, owocowe, zwieńczone miękkimi taninami. -
6. Chianti Riserva
To chianti zostało stworzone z 3 szczepów winogron - 90% Sangiovese, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot - dojrzewało przez 2 lata w dębowych beczkach. Wyczuwamy w nim aromaty ciemnych owoców z nutami pikantnych ziół. W ustach solidne, giętkie i przyjemne. Uniwersalne wino, które będzie doskonale pasować do szerokiej gamy potraw - grillowanych mięs, pizzy oraz serów. Toskania. -
7. Casali del Barone Barbaresco
Intensywny czerwony granat, elegancki bukiet z nutami fiołków i czerwonych owoców. W ustach aksamitne, bogate w owoce z przyjemną świeżością i smakiem. Wino ma długie i trwałe zakończenie. Idealne do pieczonego, gotowanego lub duszonego czerwonego mięsa.
Piemont, szczep Nebbiolo. -
8. Casali del Barone Barol
Jasna rubinowoczerwona barwa z refleksami w kolorze owocu granatu. Bukiet typowy dla odmiany Nebbiolo, złożony z aromatów tytoniu i ciemnej czekolady. W smaku wino mocno wytrawne, wyraźne oraz jedwabiste. Zdekantować przynajmniej godzinę przed podaniem. Idealny do czerwonego mięsa i dziczyzny z truflami.
Piemont, szczep Nebbiolo.
Wina białe
-
2. Riesling Reguta
Włoskie, białe wino wytrawne wytworzone z najlepszej jakości winogron szczepu Riesling. W kieliszku zachwyca nas piękna słomkowo-żółta barwa. W nosie dominują nuty owocowo-kwiatowe. W ustach wyczuwalne są zdecydowane akcenty brzoskwini, moreli i jabłka.
Pasuje do : ryb, przystawek, jako aperitif. Region Friuli. -
3. Barocco Chardonnay
Ręcznie zbierane winogrona odmiany Chardonnay, z winnic na półwyspie Salento, dają klasyczne, wytrawne wino o typowym nosie złocistego miodu i jabłek oraz harmonijnym, dobrze równoważonym i pełnym podniebieniu.
Doskonałe jako aperitif oraz do makaronów z owocami morza lub drobiem, dań rybnych i risotto. Apulia. -
6. Riesling Renano Trentino Endrizzi
Włoskie, białe wino wytrawne wytworzone z najlepszej jakości winogron szczepu Riesling. To trunek o słomkowo-żółtej barwie z zielonkawymi odcieniami. W bukiecie dominują nuty owoców cytrusowych, które idealnie przenikają się z akcentami kwiatowymi i z pikantno-mineralnymi niuansami. Smak jest świeży, z wyczuwalną, delikatną wytrawnością. Pasuje do : małż, przegrzebków, ostryg, ryb słodkowodnych. Region Górna-Adyga. -
7. Gewurztraminer Trentino Endrizzi
Włoskie, białe wino wytrawne wytworzone z winogron szczepu Gewürztraminer. To trunek o jasno-słomkowym kolorze. W nieco pikantnym bukiecie wyczuwalne są nuty róż i żółtych brzoskwiń. Smak jest harmonijny i zrównoważony. Finisz jest długi i przyjemny, zdominowany przez mineralne akcenty.Pasuje do : małż, pikantnych potraw azjatyckich, jako aperitif. Region Górna-Adyga. -
8. Lugana Le Fornaci
Jasnozłota Lugana Le Fornaci z czystymi i pikantnymi aromatami tropikalnych owoców, z podkreślonymi nutami liczi, moreli i cytrusów. Na podniebieniu cała gama owoców z niuansami gruszki, liczi i mango, przesycone delikatną mineralnością. Eleganckie wino, idealne w połączeniu z owocami morza, zimnymi białymi mięsami, lekkimi przekąskami i zupami. Region Veneto, szczep Turbiana.
Wina różowe i musujące
-
2. Lambrusco Menestrello rosso
Mianem Lambrusco określa się czerwone wina musujące pochodzące tradycyjnie z włoskiego regionu Emilia-Romania, wyprodukowane z właściwego sobie szczepu – Lambrusco.
Menestrello Lambrusco charakteryzuje się intensywnym owocowym aromatem, przyjemnym smakiem z dominującymi nutami dojrzałych czerwonych owoców zwieńczone miękkimi taninami i eleganckim, długo pozostającym na podniebieniu wykończeniem. -
3. Lambrusco Amabile Bolle
Włoskie, różowe, musujące wino półsłodkie wytworzone w regionie Emilia-Romagna z winogron szczepu Lambrusco. To trunek o pudrowo-różowym kolorze. W nosie wyróżniają się nuty dzikich jagód i wiśni, idealnie komponujące się z delikatnymi akcentami cytrusowymi. W bukiecie wyczuwalne są także nuty fiołka i glicynii. Smak jest świeży, dobrze zrównoważony z lekkimi taninami.Pasuje do : pierwszych dań, deserów. -
4. Malvasia dolce Bolle
Włoskie, białe, musujące wino słodkie wytworzone w 100 % z winogron szczepu Malvasia. To trunek o słomkowo-żółtej barwie ze złotymi odcieniami. W nosie wyróżniają się akcenty suszonych owoców, białych kwiatów oraz miodu. Smak zdominowany jest przez nuty dojrzałych owoców i łagodne aromaty kwiatowe.Pasuje do : skorupiaków, ryb, dojrzałych serów, ciast, deserów. -
5. Prosecco Rose Casa Gheller
Włoskie, różowe, wytrawne wino musujące wytworzone ze starannie wyselekcjonowanych winogron szczepów Glera i Merlot. To trunek o jasnoróżowej barwie. Bukiet zdominowany jest przez akcenty owocowe (głównie malinowe) i kwiatowe. Smak jest świeży, harmonijny i zrównoważony. Pasuje do : risotto, białego mięsa, ryb, jako aperitif. -
6. Rivani Pinot Extra dry Rosato
Wino stworzone z dwóch szczepów Pinot Bianco i Pinot Nero – uprawianych w regionie Trivento. Delikatna różana barwa. Intensywny bukiet z delikatnymi nutami leśnych owoców. Bogaty i dobrze wyważony smak, z przyjemnym i trwałym wykończeniem. Polecamy do lekkich dań z ryb i drobiu i jako doskonały aperitif. -
9. Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene
Doskonałe, zrównoważone wino musujące, o jasnożółtym kolorze i bardzo drobnym perlage, wyróżnia się bogatym bukietem kwiatowym i aromatem dojrzałych owoców.
W smaku rześkie, świeże, harmonijne. Polecane do sałatek, owoców morza, ryb i deserów, doskonałe na aperitif. -
10. Bardolino Chiaretto
Włoskie, różowe wino wytrawne, wytwarzane z winogron odmiany Corvina, Rondinella oraz Molinara. Charakteryzuje się delikatną różową barwą i wspaniałym aromatem porzeczek, malin i owoców róży. W ustach ma kwiatowy smak z akcentami moreli, brzoskwini i czarnego pieprzu. Wyczuwalne są nuty korzenne, owocowe oraz balsamiczne. Wino to jest delikatne z długim finiszem. Pasuje do : kuchni wegetariańskiej, potraw z grilla, ryb, pizzy, włoskich przystawek, wędlin, makaronów, kuchni azjatyckiej, kuchni francuskiej, białego mięsa. -
11. Ciro Rosato
Włoskie, różowe wino wytrawne wytworzone z winogron szczepu Gaglioppo zbieranych ręcznie na początku października. To trunek o łososiowej barwie z widocznymi wiśniowymi odcieniami. W bukiecie wyczuwalne są subtelne niuanse kwiatowo-przyprawowe. Smak jest harmonijny i miękki. Ciro Rosato DOC to idealna pozycja na lato. Pasuje do : białego mięsa, ryb, delikatnych i kremowych serów. -
13. Le Fornaci Rosato
Jasnoróżowy odcień, z refleksami przypominające płatki róż. Wino ma bardzo bogaty bukiet z aromatami różowego grejpfruta, kwiatu brzoskwini, nuty mineralnych i skórki mandarynki.
Leżakowane w stali nierdzewnej zapewnia świeży, owocowy, subtelny smak. Jego żywa kwasowość przypomina nuty skórki cytrusowej, finisz jest trwały i harmonijny.